کباب کوبیده
کباب کوبیده یکی از انواع کباب و از غذاهای ایرانی است. محبوبترین کباب کوبیده کباب کوبیده تهیه شده با گوشت گوسفند با مقداری چربی است که طعم پیازموجود در آن مناسب باشد. ادویه مناسب هنگام استفاده از این کباب سماق است که طعم ترش مزهای به آن میدهد. این کباب به دو صورت همراه با نان و یا همراه با برنج سرو میشود. معمولاً از نان سنگک برای سرو آن استفاده میشود. در کنار این غذا معمولاً از پیاز خام و ریحان استفاده میشود.
مواد اولیه برای 5 نفر:
- گوشت 1كیلو ، نیم كیلو قلوه گاه یا گوشت سردست چرخ و نیم كیلو گوشت ران گوساله چرخ كرده
- زعفران 1قاشق غذاخوری (دم كرده)
- بیكینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- نمك 1قاشق مرباخوری
- پیاز 300گرم (رنده شده)
نكات:
- اگر گوشت را خیلی زیاد ورز بدهید احتمال ریختن گوشت خیلی كم میشود.
- خیلی مهم است كه بدانید از گوشت تازه، کباب کوبیده به عمل نمیآید، بهتر است گوشت 24 ساعت در یخچال بماند.
- اگر کبابپز به اندازه کافی گرم نشده باشد کباب میریزد.سعی كنید وقتی كاملا داغ شد از آن استفاده كنید.
- اگر کباب روی سیخ ریخت، کمی آرد سوخاری و تخممرغ اضافه میکنیم.
- برای اینكه كباب روی آتش نریزد، ابتدا آتش باید تند باشد و خیلی سریع سیخها را میچرخانیم. بعد از اینكه گوشت روی سیخ خودش را گرفت، آتش را ملایمتر میكنیم. اگر روی منقل گوشتها را كباب میكنیم، كمتر ذغال را باد میزنیم و میگذاریم تا كباب مغز پخت شود.
- اگر گوشتمان خیلی چرب باشد، احتمال ریختن آن در آتش بیشتر میشود.
- در صورتی که از مقدار بیشتری پیاز استفاده کنید، باید آب آن را بگیرید.
طرز تهیه:
ابتدا همه گوشتها را دوبار با دنده ریز چرخ گوشت، چرخ میکنیم و بدون پیاز ورز میدهیم پیاز را چرخ یا رنده ریز میکنیم. پیاز رنده شده را با گوشت مخلوط كرده و نمک را به آن اضافه میکنیم سپس به طور کامل ورز میدهیم تا چسبندگی پیدا کند.در نهایت زعفران و بیکینگ پودر را اضافه میکنیم و دوباره ورز میدهیم. یک مشت از گوشت بر میداریم و روی سیخ میگذاریم. دستمان را داخل آب گرم میزنیم و کباب را با دست صاف میکنیم. کباب را که روی سیخ زدیم به مدت یک ساعت در جای خنک میگذاریم تا بماند و بعد روی منقل یا كباب پز یا كباب گردان كباب میكنیم البته مقداری گوجه و فلفل هم به سیخ زده و برای سرو به همراه كباب آماده میكنیم.